8 Ağustos 2016 Pazartesi

Tığ Oyası Yapımı Resimli Aşama Aşama Tarifi

Bugün sizlere örgü ve oya konusunda çok faydası olacağınız düşündüğüm resimli tariflerle tığ oyası yapımı konusunu paylaşıyorum. Annelerimiz ile bahçede oturduğumuz zamanlarda tığ oyası yapılışı için birçok yenilikler öğrenip durduk hep. Her ne kadar onlar harıl harıl örseler bile bizlerde öğrenmemek için direndik diyebilirim. Tığ oyası yapımı, gerçekten de kolay ve zevkli bir işlemdir. En azından elinizde buna değecek bir şeylerin olduğunu anlayabileceksiniz. Tığ oyası nasıl yapılır, sorusunun cevabını almakta bir o kadar kolay aslına bakarsanız, sadece yapmanız gereken şey sitemizde bu başlığı bulmak olacaktır. 
Oya modelleri yapılışı, için birçok örnek bulabileceğiz gibi aynı zamanda da birçok örnek modeli çıkartabilirsiniz. Tığla yapılan oyalar, her zaman için çok zarif duracak ve evinize farklı bir hava katacak demektir. Her ne kadar tığ sizi uğraştıran bir yöntem olsa bile, sonunda muhakkak güzelliğinin farkına varacaksınız.
Tığla yapılan oya modelleri için arkadaşlarınızdan da yardım alabilirsiniz. Örgü modelleri için tuttukları bezler vardır, o bezlerde birçok örneği aynı anda görebileceksiniz. Tığ oyası modelleri, baktığınız zaman gerçekten de çok şirin ve şeker gözüken parçaları içeriyor. Aslında sizin hayal gücünüz ile de ilgili bir modelden bahsedebiliriz bu durumda.
Tığ oyası örnekleri, tülbentlerin şekillerine göre yapılır. Tülbentte nasıl bir renk düzeni varsa ve aynı şekilde nasıl desenler bulunuyorsa ona göre de yapılabilir. Sadece tülbentten bahsetmemek gerek bu noktada, gerek vitrin takımı gerek ise de havlu kenarı takımının kenarlarına da yapılacaktır.












1 yorum:

  1. EsmaModa olarak beğeniyle takip ediyorum bolgunu çok güzel örnekler ver teşekkürler

    YanıtlaSil